Blog

Hoe kies ik een geschikt longboard?

Het kiezen van een geschikt longboard kan voor de meeste starters een moeilijke taak zijn. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het is echter erg belangrijk dat je een model neemt die het best aan jouw eisenpakket voldoet. Vaak is de uitgave vrij groot en het zou dus zonde zijn als je niet direct het goede model hebt gekozen. Gelukkig leggen we je in dit artikel precies uit waar je op moet letten bij het kopen van een longboard.

Wat is longboarden?

Longboarden is een uiterst lonende en verrijkende extreme sport die voor de meeste mensen niet is weggelegd. Er is niets opwindender dan het keihard naar beneden racen van een steile heuvel terwijl de adrenaline door je aderen giert. Aangezien deze sport ook gevaarlijk kan zijn is het dus wel van belang dat je niet meteen extreme trucs gaat doen, maar eerst goed leert hoe je het beste op een longboard kunt balanceren en deze zo stabiel mogelijk onder controle kunt houden. Bij de specialisten van Longboardcenter.nl kun je er alles over lezen.

Als je eenmaal precies weet wat longboarden precies is en tot het besef bent gekomen dat deze sport wellicht ook wat voor jou is, wordt het tijd om je eerste board aan te schaffen. Hierbij is het van belang dat je rekening houdt met je specifieke wensen en het budget dat je ter beschikking hebt. Als je een beginner bent raden we je aan om voor een goedkoop, maar degelijk instapmodel te kiezen zodat je de ervaring goed onder de knie krijgt. Het heeft geen zin om direct voor het duurste model te gaan. Niet alleen door de prijs maar ook door het feit dat deze vaak zijn toegespitst op de behoeften van professionals en dus moeilijker zijn te besturen dan de gangbare modellen. Na een aantal maanden zul je steeds beter worden in deze sport, waarna je je oude instapmodel eenvoudig kunt verkopen op een site als Marktplaats.nl en op zoek kunt gaan naar een nieuwer, professioneler model.

 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of NaBloPoMo to add comments!

Join NaBloPoMo