Blog

Laptop onderweg opladen met een powerbank

  • De tijd van een computer met een vast stopcontact is gelukkig allang verleden tijd. Met een laptop bent u 24/7 online en kunt u ook uw mail controleren in de trein of een zakelijk gesprek voeren via skype als u niet aanwezig kunt zijn door omstandigheden. Hoewel de meeste laptop accu’s een lange gebruiksduur hebben kan het door omstandigheden voorkomen dat de interne batterij leeg raakt. Met een powerbank kunt u de laptop eenvoudig opladen zonder te beschikken over het lichtnet. Net als de selfiestick stokken zijn deze mobiele opladers enorm populair geworden de afgelopen jaren. Met name door een lege accu van de Smartphone, maar vanwege het gebruiksgemak worden ook steeds meer externe batterijen gekocht om een laptop te voorzien van een volle batterij. 


Wat is een power bank?
Het woord laat het al vermoeden, het doorgaans kleine apparaatje is een externe accu waarmee u de laptop accu kunt voorzien van een volle batterij. Middels een USB kabeltje kunt u de energie van de mobiele oplader overdragen naar de laptop accu. Laad de externe batterij thuis op en u heeft onderweg nooit meer last van een lege laptop accu!

Waar moet u op letten bij een powerbank voor de laptop?
Bij het aanschaffen van een powerbank  is het belangrijk om te letten op een tweetal specificaties, de capaciteit uitgedrukt in mAh en de Ampèrage. De ampèrage gaat van 0,5 ampère tot ongeveer 3,5 ampère. Hoe hoger de ampèrage, hoe sneller je laptop oplaadt. Voor laptops wordt aangeraden een powerbank te kopen van minimaal 2 ampère output. De capaciteit van je mobiele lader wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe meer stroom er in de oplader kan. Dit betekent dat je je toestellen deels, volledig of zelfs meerdere keren oplaadt met de energie die in de powerbank zit. Bij de overdracht gaat een gedeelte van de energie verloren. Calculeer dit verlies in bij het kopen van een powerbank.

Met deze kennis zit u zelfs met de beste laptop accu nooit meer zonder power en kunt u onbeperkt doorgaan met uw bezigheden!

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of NaBloPoMo to add comments!

Join NaBloPoMo