Blog

Voorkom een gestolen motor met een GPS tracker

Steeds vaker komt het voor dat motoren, scooters en fietsen gestolen worden. Het huidige economische klimaat maakt criminelen steeds brutaler en dit vertaald zich naar de cijfers. Vorige jaar werden er veertigduizend scooters, duizenden motoren en vierhonderdduizend fietsen gestolen. In dit artikel gaan we u vertellen hoe u uw motor beter kunt beveiligen tegen criminelen die uit zijn op uw bezit.

Niet alleen is de diefstal van uw motor een emotioneel groot verlies, vaak is het ook een forse financiële tegenvaller. De verzekering van motoren is duur, waardoor maar een klein percentage van de motorrijders is verzekerd tegen diefstal. Een aangifte leid zelden tot de vondst van uw motor of de daders en beland vaak op de grote stapel onopgeloste zaken. Kon het voertuig maar worden getraceerd zult u nu waarschijnlijk denken. Dat kan namelijk, er is namelijk een webshop die gps trackers verkoopt.

Een gps tracker motor bied uitkomst

Een volgsysteem is een klein apparaatje dat makkelijk kan worden ingebouwd in diverse soorten voertuigen, waaronder een motor of scooter. Omdat dit gebeurd onder de kappen ziet een dief niet dat uw bezit is beveiligd met deze apparatuur en zal het daardoor ook niet verwijderen. Met behulp van een gps ontvanger word de locatie genoteerd die de gps satellieten bereken. Dankzij een ingevoegd sim kaartje is de tracker aangesloten op het GSM en GPRS systeem en kan de locatie worden doorgestuurd naar een vooraf ingestelde informatieontvanger.

U kunt zodoende met het gemak van een telefoontje of smsje traceren waar het voertuig zich bevind en deze ophalen of de politie alarmeren. De laatste heeft onze voorkeur, omdat u nooit weet hoe criminelen zullen reageren. Hoe dan ook, u heeft uw motor dan teruggevonden en de dader draait civielrechtelijk op voor alle schade.

Met behulp van een volgsysteem komt het niet meer voor dat u uw dure goederen zult verliezen aan diefstal. Een gps tracker is te koop voor een paar tientjes en weegt dus niet op tegen de waarde van een motor. Zorg ervoor dat jij niet de dupe word van een paar boeven die uit zijn op uw hard verdiende boterham. 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of NaBloPoMo to add comments!

Join NaBloPoMo