Blog

Wat zijn dromenvangers?

Een dromenvanger is een hedendaagse woningaccessoire die voor het eerst werd gebruikt door indianen van de Great Plains. Het is een mooi object en is gekoppeld aan een interessante legende.

Het idee van de dromenvanger is ontstaan ​​binnen de Ojibwe Natie en werd later in de jaren 1960 en 1970 door andere Indiaanse stammen overgenomen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het dus een vrij recent fenomeen.

Wat is het precies?

Een dromenvanger is een handgemaakt object op basis van een hoepel met een geweven web van pezen strengen waarin veren, parels en kristallen worden bevestigd. Het werd opgehangen in de tipi of op lodge van indianen. Dromenvangers worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat kinderen geen nachtmerries meer hebben. Het idee erachter isdat de lucht is gevuld met dromen. Deze dromen hebben alle een betekenis en kunnen goed of slecht zijn. Er zijn verschillende versies van de precieze werking van deze vangers van dromen, maar uiteindelijk is het dus de bedoeling dat slechte dromen worden opgevangen.

Sommigen zeggen dat de goede dromen door het gat in het centrum van het web heen gaan, terwijl slechte dromen worden gevangen in het web. De goede dromen zullen via de veren naar de persoon die eronder ligt stromen, terwijl de slechte dromen oplossen in de nacht. Een andere versie zegt juist dat de goede dromen  worden gevangen in het web en de en ander zegt dat de goede dromen worden gevangen in het web, terwijl slechte dromen wegvloeien door het gat in het midden.

Omdat deze producten naast het wegvangen van dromen ook vaak erg mooi zijn, zijn dromenvangers recentelijk erg populair geworden. Op diverse sites op het internet kunt u een dromenvanger kopen. De prijzen lopen nogal uiteen, maar een richtprijs van zo’n €15 per stuk is een goede leidraad.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of NaBloPoMo to add comments!

Join NaBloPoMo