Blog

Wat zijn sierkussens nou precies?

Sierkussens, soms ook wel decoratieve kussens genoemd, zijn in staat om een totaal nieuwe dimensie aan het interieur te geven. Er zijn veel verschillende stijlen sierkussens op de markt, dus is het raadzaam om voor de aanschaf goed te kijken welk soort kussen het best bij jouw woonkamer of andere kamer aansluit.

Het is erg belangrijk dat je de juist stijl kiest bij het designen van je woonruimte. Als je een strakke design bank in de kamer hebt staan is een kussen met een hoop franje waarschijnlijk niet de meest geschikte keuze. Kleuren en patronen die goed mengen met het meubilair of er juist in contrast mee staan zijn over het algemeen de beste keuze. Aangezien er zoveel verschillende modellen op de markt te zijn, is er altijd wel een geschikt model te vinden.

Een ander aspect om te overwegen bij het kopen van sierkussens is de grootte van het meubilair. Als je een grote bank hebt, kun je het beste kiezen voor decoratieve kussens van een groter formaat. Als je een kleine bank hebt zijn kleine kussens weer beter geschikt. Het gebruik van de verkeerde maat en of/vorm bij het decoreren kan ervoor zorgen dat de woonruimte een totaal verkeerde uitstraling krijgt. Algemeen kan ook gesteld worden dat versieringen op kussens tot een minimum beperkt moet worden. Kralen kunnen leuk zijn, maar ze kunnen ook ongemak veroorzaken tijdens het zitten. Hoewel sierkussens over het algemeen worden gekocht voor decoratieve doeleinden is het gebruiksgemak ook zeker erg belangrijk. Vergeet namelijk niet dat de gemiddelde persoon zo'n 5 tot 6 uur per dag op de bank doorbrengt. Dan is een comfortabel kussen natuurlijk wel zo fijn!

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of NaBloPoMo to add comments!

Join NaBloPoMo